Hoe bereid je OOKII?

OOKII is het absolute lievelingsdrankje van alle Japanners. Uniek van smaak, met geroosterde, nootachtige toetsen en boordevol goedheid. Maar hoe bereid je dit Japanse geheim voor een gezonde levensstijl? OOKII kan zowel warm als koud worden gedronken. Het is een Japanse gewoonte om een grote hete theepot te maken die Kyusu (急須) wordt genoemd, enkele heerlijke kopjes te drinken en de rest af te koelen om er later van te genieten, maar je kan je OOKII eigenlijk op twee verschillende manieren bereiden: Hot brew en Cold brew.

 

 

 

HOT BREW

Gebruik één zakje OOKII (10g) en voeg een liter heet water toe aan een theepot of waterkoker. Laat het twee minuten trekken, of langer als je van een diepe, rokerige smaak houdt, en geniet van je warme kopje OOKII. Als je het kunt weerstaan om de hele theepot leeg te drinken, kun je het overgieten in een kan en twee uur in de koelkast zetten. Zo drinken de meeste Japanners het om de hete en vochtige Japanse zomers te overleven.

 

 

 

 

 

 

COLD BREW

Voeg een liter koud water toe aan een OOKII zakje (10g) in een kan. Koel minimaal 3 uur. Als je van een intense geroosterde smaak houdt, raden we aan het een nacht te laten trekken. Op bijzonder warme dagen voegen we ijsblokjes toe voor een extra verkoelend effect.